TOP

Emma & Sam in Apeldoorn (Monique Trumpi)

“We verkopen kleding en speelgoed. Omdat ik de zaak in oktober heb overgenomen heb ik van kleding niet alles meer kunnen inkopen, alleen de wintercollectie van Lief. Ik had geen idee wat ik ervan moest bestellen en heb dus even overlegd met de vorige eigenaresse. Zij adviseerde me van alle maten twee in te kopen. Maar ik moet zeggen dat ik vooral van de jongenslijn alles al drie keer heb moeten bijbestellen.”

Hele sets
“Sinds afgelopen vrijdag geef ik 20% korting. Grappig is dat een Lief-jurkje van €24,95 eerst los als cadeautje werd gekocht. Maar nu met korting gaan er ineens hele sets met legging, broekje en sokjes over de toonbank. Waarmee de klant uiteindelijk duurder uit is. Het is scoren met Lief dus, misschien ook omdat ik maar één merk had. Komende zomer ga ik ervaren hoe mijn merken het gaan doen. Voor de zomer heb ik de collecties van Lief, Petit Louis, Claesen’s en Ducky Beau ingekocht.”

Schoencadeautjes
“Wat speelgoed betreft hebben we speciaal voor Sinterklaas ingeslagen. Titels als ‘Mijn echte tractorboek’ en andere boeken in deze serie voor 10 euro heb ik als broodjes kunnen verkopen. Ook de Hippy Skippy (een skippybal in de vorm van een dier) voor 25 euro is goed verkocht. Verder heb ik extra schoencadeautjes tot 5 euro ingekocht: een kompas voor jongens, disco stuiterballen en kleine boekjes met een grapje zijn supergoed gegaan.”

Bongemiddelde
“Ik heb de winkel per 1 oktober overgenomen, terwijl ik van buiten de branche kwam, dus ik kan het niet helemaal vergelijken met voorgaande jaren. Wat me opviel was dat het bongemiddelde rond Sinterklaas hoger ligt dan normaal. Per klant is er meer besteed, alsof de Sint de klant guller maakte. De winkel bestaat overigens 5 jaar en had al een goede naam opgebouwd. Veel mensen uit de buurt vinden het makkelijk dat ze voor een (kraam-)cadeautje niet helemaal de stad in hoeven.”