TOP

Ex-schaatser Anni Friesinger: ‘Retailen is ook topsport’

Het runnen van een kinderconceptstore is topsport. Anni Friesinger, ex-schaatser en eigenaar van Small Heroes kan het weten. “Winnen kun je alleen als je alles perfect doet.”

In de nieuwe editie van Bengels staat een interview met Anni Friesinger, die in haar topsportcarrière menig erepodium heeft gehaald en nu twee eigen kinderwinkels runt: Small Heroes. Een druk bestaan, vertelt ze, juist omdat ze naast de zaak in Sneek ook een kindershop in het Oostenrijkse Salzburg heeft.

Pendelt

Friesinger woont het overgrote deel van de tijd in Oostenrijk; ze pendelt heen en weer tussen die winkel en haar Friese filiaal waar ook haar man en de vader van haar kids Ids Postma in de buurt woont. Twee huizen, twee winkels, twee kleine meisjes. Friesinger is de drukte wel gewend, vertelt ze. Tijdens hun topsportcarrière deden ze niet anders.

Wereldklasse

Even het geheugen opfrissen over de topsportcarrière van Friesinger? Anni was een schaatser van wereldklasse. Ze reed zestien wereldtitels en vijf Europese bij elkaar en won drie keer goud op de Olympische Spelen. Ze beeindigde haar topsportloopbaan in 2010.

Combinatie

“Toen ik in 2011 voor het eerst moeder werd, viel me op dat er weinig kwalitatieve kindermodewinkels waren”, vertelt ze. Dus opende ze er zelf twee, met webshop. Friesinger verkoopt voornamelijk Scandinavische, Spaanse en kleinere Nederlandse kledingmerken als Gosoaky, Noeser en CarlijnQ. “Ik wil graag een combinatie van artikelen die je niet overal vindt en milieuvriendelijk geproduceerde items van topkwaliteit.

Topsport

Het runnen van twee kinderconceptstores in twee landen is topsport, vindt Friesinger. En ze ziet paralellen tussen haar beide loopbanen. “Tijdens mijn topsportcarrière was ik in feite ook ondernemer. Als atleet moet je een visie hebben en op basis daarvan een team samenstellen waarmee je de beste race kunt rijden. Dat geldt voor de winkel natuurlijk ook.

Personeel

Friesinger praat openhartig over de voor- en nadelen van ondernemen. Ze vertelt hoe belangrijk goed personeel is en wat het belang van een goede mentor is.

Benieuwd naar het volledige artikel? Neem dan nu een abonnement op Bengels. Daarmee blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen in jouw branche!