TOP

Gespot: webwinkel Minirepublic

Wat voegt webwinkel Minirepublic.nl toe aan het toch al overweldigende aanbod in het kindersegment. En hoe probeert e-tailer Marielle van Marrewijk gevonden te worden?

Wanneer ben je op het idee gekomen om een webshop te openen?
“Ik liep al langer rond met plannen om een webshop in kinderkleding te beginnen en toen MiniRepublic.nl te koop kwam in 2011 heb ik de webshop overgenomen. Maar de site bestaat al langer, sinds 2004 en voert sinds 2009 de naam MiniRepublic.”

Wat was het zetje om daadwerkelijk te beginnen?
“De webshop gaf mij een professionele indruk met mooie kledingmerken. Na besprekingen met de vorige eigenaars heb ik besloten om de stap te nemen. Het bestaande klantenbestand en de contacten met leveranciers boden een groot voordeel ten opzichte van het helemaal van voor af aan te moeten beginnen. Mijn passie voor kleding en de ervaring die ik in de mode-industrie had opgedaan gaven het zetje. Binnen mijn netwerk had ik ook handige contacten om de website te verbeteren. Nu ik twee kinderen heb, ben ik bovendien flexibeler in mijn tijd indelen dan in een vaste baan.”

Wat is de rode draad in je assortiment?
“De grote collectie in baby- en kinderondergoed vormt de rode draad. Naast rompers van Petit Bateau, breng ik verder de nieuwste mode en daarnaast de regenlaarzen van Bergstein.”

Waarmee denk je je te onderscheiden van andere webshops?
“Mijn assortiment is een mix van commerciële merken en exclusieve merken. De nadruk ligt bij de exclusievere merken die niet overal verkrijgbaar zijn. Minirepublic.nl wil dé plek zijn voor online fashion van hoogwaardige kwaliteit. Verder is een groot deel van de artikelen van biologisch katoen en is een groot deel van de merken aangesloten bij Made-By.”

Wat is het eerste label dat je inkocht? Waarom dat label?
“Toen ik de webshop overnam werden al merken verkocht als Kidscase, Petit Bateau en Claesen’s. Als nieuw merk heb ik als eerste Tapete erbij gekocht. Deze collectie met kwalitatieve en creatieve shirts van biologisch katoen past heel goed bij mijn andere merken.”

Wat doe je om gevonden te worden op internet?
“We adverteren met google adwords en daarnaast zorgen we ook dat we gevonden worden door blog sites en sinds vorige week zijn we aangesloten bij een affiliate programma.”

Op welke social media ben je te volgen en waarom?
“We hebben een twitter account en een facebook account. Heel leuk omdat we daar zowel nieuws als achtergrond informatie kunnen geven met onder andere sfeerfoto’s van de nieuwste collecties. De volgers van zowel Minirepublic twitter als Minirepublic facebook krijgen bovendien leuke acties door die speciaal voor hen zijn bedoeld.”