TOP

Hanneke Verburg stopt als directeur Inretail, Jan Meerman volgt haar op

Inretail heeft bekendgemaakt dat Hanneke Verburg vertrekt bij Inretail. Jan Meerman treedt af als voorzitter en wordt de nieuwe directeur.

Slechts een dik jaar is ze directeur geweest, maar nu maakt Inretail bekend dat de wegen van Hanneke Verburg en de brancheorganisatie al zullen scheiden. Voorzitter Jan Meerman is gevraagd de positie van directeur over te nemen. Dat meldt Inretail in een persbericht.

Volgens een persbericht heeft het bestuur van Inretail nagedacht over de structuur van de organisatie en over kansen om het netwerk steviger te verankeren in de werkorganisatie. In de bestuursvergadering van 24 mei 2016 is Jan Meerman gevraagd de functie van algemeen directeur van Inretail over te nemen. ‘Zijn profiel en verbindende vermogen passen uitstekend bij de directeurspositie. Zijn netwerk maakt Inretail nog sterker’, zo luidt het persbericht.

Overdracht

Hanneke Verburg heeft haar taken inmiddels overgedragen aan het management en legt haar functie per 1 juli neer. Op die datum treedt ook Jan Meerman af als voorzitter en wordt hij de nieuwe directeur. 

Geen onbekende

Voor Jan Meerman is het geen onbekende functie. Tusen 1996 en 2004 was hij ook al directeur van brancheorganisatie Mitex, die in 2009 fuseerde met woonbrancheorganisatie CBW tot CBW-Mitex en in 2013 hernoemd werd naar Inretail. Meerman bekleedde vanaf 2004 de functie van voorzitter. Van 2004 tot 2015 was Jan Dirk van der Zee directeur bij Inretail. Hij vertrok vorig jaar naar de KNVB en werd opgevolgd door Verburg.

In september 2015 sprak Textilia nog uitgebreid met Verburg over haar plannen bij Inretail. Haar speerpunten waren toen het presenteren van nieuwe toekomstbestendige retailmodellen, het retailonderwijs en het creëren van nieuwe relevantie van Inretail onder jongeren. Het is nog onduidelijk wat zij nu gaat doen. Opvallend is wel dat het op haar Twitter-account al twee maanden volledig stil is, terwijl daarvoor druk werd getwitterd over ontwikkelingen bij Inretail.