TOP

Bestseller kindermode: Schatjes & Schoffies in Wijk bij Duurstede

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Linda Wentzel van Schatjes & Schoffies in Wijk bij Duurstede: “In de winkel is het veel makkelijker om persoonlijk contact te hebben met de klanten.’’

Bij Linda, eigenaar van Schatjes & Schoffies, vliegen de joggbroekjes van 10Days over de toonbank. “Voor zowel de jongens als meisjes gaan de joggbroekjes hard. Dit komt denk ik omdat het minder mooi weer is geweest en de kinderen langer in de lange broeken hebben gelopen. Bij de kleintjes geldt hetzelfde voor de longsleeves.”

Merken

Er zijn een aantal merken die erop dit moment uit springen bij Schatjes & Schoffies. “De merken 10Days, Imps & Elfs en Noeser doen het erg goed. Ik wissel niet vaak van merken, ik ben daar vrij stabiel mee. Ik ga wel meer kleine merkjes inkopen. Deze zitten namelijk wat korter en dichter op de markt waardoor je kleinere bestellingen kan plaatsen bij de leverancier en dus meer kan wisselen in je assortiment.”

Een echte topper is volgens Linda de smiley-trui van Bellrose. “Deze trui heeft een smiley op het voorpand die verandert in een wereldbol als je er met je hand overheen veegt. De trui is erg populair onder de kinderen.”

Korte broeken

“De korte broeken gaan bij zowel de jongens als de meisjes niet hard. Dit komt echt door het weer, de temperatuur is er nog maar een paar keer naar geweest. Vorig jaar was er rond deze tijd voor de meisjes heel veel vraag naar korte broeken. Nu heb ik ze en verkopen ze niet.”

Lifestyle

Bij Schatjes & Schoffies zijn ook andere producten dan alleen kleding te koop. “Van het merk Fatboy hebben we een aantal lifestyle-producten zoals tafeltjes en kleden en van het merk Roundie Beach hebben we ronde handdoeken met een leuk motief. Verder verkopen we ook verschillende kraamcadeaus waar mensen dan zelf een pakketje van kunnen maken en we hebben boekjes voor de kinderen.”

Social media en blogs

Om de winkel te promoten maakt Linda gebruikt van social media en van advertenties. “We zijn actief op Facebook en op Instagram. Hier plaatsen we berichtjes als er een nieuwe collectie binnen is of foto’s van combinaties zodat mensen getriggerd worden om langs te komen. Je merkt social media goed werkt. Mensen komen in de winkel en vertellen dan wat ze hebben gezien op social media en vragen of je dat nog hebt. Verder adverteren we ook op (mode)blogs zoals MiniMe en Kidsmusthavesblog.”

Webshop

Schatjes & Schoffies heeft ook een webshop. Volgens Linda is het je etalage. “Veel mensen in de omgeving van Wijk bij Duurstede wonen soms wat verder en kijken dan eerst online om te kijken of het de moeite waard is om te komen. De webshop vergroot als het ware je etalage. Mensen googlen ook op merk en dan komt onze webshop er ook tussen te staan. Daardoor heb je een breed bereik. Het betekent niet dat mensen ook gelijk wat kopen maar je wordt wel gezien.”

Tussen de verkoop in de winkel en in de webshop ziet Linda wel verschil. “In de winkel verkopen de kraamcadeaus heel erg goed en in de webshop juist weer niet. De verkoop van kleding ligt in de fysieke winkel hoger dan online. Wel verkoop ik dezelfde soort producten, daar zit weinig verschil in.”

Voorkeur

Linda haar voorkeur gaat uit naar een fysieke winkel. “Ook al is de winkel dicht dan verkoop je via de webshop toch wat, maar ik vind het heel onpersoonlijk. Je kan het wel persoonlijk maken door een geschreven briefje, maar dat is toch anders. In de winkel is het veel makkelijker om persoonlijk contact te hebben met de klanten. Dat vind ik ook veel leuker. De interactie met klanten over bijvoorbeeld de collectie heb je wel in de winkel en niet via een webshop.”

Schatjes & Schoffies is te vinden aan Oeverstraat 24 in Wijk bij Duurstede.