TOP

Hoe gaat het met By-Bar Girls?

In de zomer van 2015 lanceerde Barbara Brenninkmeijer, ontwerpster en eigenaar van By-Bar, een meidencollectie. Hoe gaat het sindsdien met het de jongste telg van dit label?

Even terug in de tijd: hoe en wanneer is de meisjescollectie ontstaan?


Barbara Brenninkmeijer: “De Girls-collectie heb ik een jaar geleden gecreëerd doordat ik mijn dochter, Milou bij elke fotoshoot van de damescollectie van By-Bar met grote ogen zag kijken naar de modellen die de nieuwste collectie droegen. Om Milou ook een keer te laten stralen als topmodel, vertaalde ik een klein aantal stukken uit de collectie naar kindermaten. Twee seizoenen later staat er een mooie complete collectie.”

 

By-Bar meisjes

Milou, de dochter van Barbara, fungeert nu als model voor de meidenlijn.  

 


Wat is er in de achterliggende periode allemaal gebeurd?

 

“De collectie is volwassener geworden. Niet alleen het aantal items in de girls collectie is uitgebreid, er zijn ook meer maten verkrijgbaar. De collectie is verkrijgbaar voor meiden van vier tot en met veertien jaar.” 


Hoe omschrijf je de stijl van de meisjeslijn?

 

“De nieuwe wintercollectie bestaat uit sterke essentials, die op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden. Door de diversiteit aan artikelen kunnen meiden een complete By-Bar look creëren. De materialen die gebruikt zijn voor de Girls-collectie zijn zacht en warm.”

 

By Bar meisjes 2 By Bar meisjes 4


Wat is de kracht van deze collectie?

 

“De grote kracht van By-Bar is dat het een instaplabel is dat past in een hoog kwalitatieve omgeving. We zien dat we het heel goed doen in de hoger gepositioneerde winkels. Door de rijke uitstraling van het product, tegen een verrassende prijs voor de consument doen we het heel goed in de winkels.” 


“Daarnaast hanteren we voor de retailer een eigentijdse werkwijze, we zitten dicht op de markt. De retailer hoeft pas drie maanden van tevoren een inkooporder te plaatsen. Daarnaast zijn we in het seizoen voorraadhoudend – mits voororder – waardoor je als retailer in het seizoen kan bijsturen en je de omloopsnelheid kan vergroten.” 

 

“De kracht van de Girls-collectie zit hem natuurlijk ook in de balans tussen de vrouwen- en meisjesartikelen. De Girls-collectie is een vertaling uit de By-Bar vrouwencollectie, zodat moeder en dochter een band kunnen creëren met een en dezelfde look.”

 

Wat zijn absolute bestsellers?

 

“Er zijn dit winterseizoen meerdere bestsellers, waaronder de Lola skirt, de Doa Tencel Dress, de New Tess Dress en Luca cardigan. Ook de Jette pull met de tekst curious is een hardloper. Eigenlijk doen alle styles het wel goed, ze zijn goed te combineren. Het zijn ook de beste items styles uit de vrouwencollecte. Girls just like to be mini –me.”

 

By Bar miesjes 3 

 

 

Waar kan de retailer jullie merk bezoeken?

 

“In januari staan we voor het eerst op de Kleine Fabriek. Daarnaast zijn de mooiere kinderwinkels altijd welkom in de showroom in Breda. Momenteel verkopen we de zomercollectie 2017 collectie voor. Winkeliers kunnen nu nog instappen op de huidige wintercollectie 2016 aangezien we voorraadhoudend in het seizoen zijn.”  


Welke marketingtools zet je in?

 

“Op social media vooral Instagram, dat is een hele belangrijke tool om deze collectie te promoten. Daarnaast zijn er ook bekende bloggers die de Girls-collectie in de picture plaatsen. Maar ook door middel van de publicaties in de magazines, zoals recent nog in de LINDA krijgen we bekendheid. Maar de beste promotie is de cross selling vanuit de winkels waar de vrouwencollectie van By-Bar verkocht wordt. De dames winkels verwijzen naar de kids en vice versa.” 


Wat zijn de toekomstplannen? Komt er ook een jongenslijn?

 

“Voorlopig komt er nog geen jongenslijn, al hoewel we dit zeker zullen meenemen in onze gedachten. Ik heb ook twee zoontjes, dus who knows. Maar voor de toekomst zal de collectie van de Girls uitgebreider worden. We hopen we nog meer verkooppunten te bereiken en uiteindelijk zal de Girls-collectie een nog grotere rol gaan spelen binnen By-Bar.”

 


Facts & figures By-Bar Girls


 

Land van herkomst: Nederland


Verkoopinformatie: De By-Bar Girls-collectie is verkrijgbaar in de mooiere kids boetieks en de By-Bar webshop voor meiden van vier tot veertien jaar.

 

Prijsrange: €29,95 – €79,95


Bestaat sinds: Zomer 2015

 

Website: https://www.shop-by-bar.nl/girls.html