TOP

Zalando verkoopt producten van zelfstandige moderetailers

Webshop Zalando gaat als test kinderschoenen en -kleding van lokale Duitse modewinkels op zijn platform verkopen.

Een nieuwe samenwerking voor Zalando: de webshop sluit een overeenkomst met twee modewinkels in Duitsland en gaat kinderschoenen en -kleding uit hun assortiment verkopen. De onafhankelijke schoenwinkels Tip-Tap Kinderschuhe uit Weilheim en Schuhhaus Fischer uit Esslingen zijn de eersten die meedoen.

In de omgeving van deze winkels kunnen klanten ervoor kiezen hun kinderschoenen op te halen in de winkel. Daarnaast kunnen ze er ook voor kiezen om de schoenen niet door Zalando te laten versturen, maar door de zelfstandig ondernemer. De bestelling is op deze manier nog sneller in huis.

Samenwerking Adidas

Zalando werkte eerder samen met Adidas in Berlijn. Klanten kunnen via Zalando’s app ZipCart zien welke producten van het merk beschikbaar zijn in de winkel en dezelfde dag nog thuis laten bezorgen. Het is ook mogelijk om de bestelling in de winkel op te halen. “Zoals op onze webwinkel geldt dat klanten de kleding tot honderd dagen na bestelling gratis kunnen terugsturen”, laat Zalando-woordvoerster Monica Franz aan Tijd.be weten.

Kledingplatform

De samenwerking met lokale ondernemers is onderdeel van Zalando’s strategie om allerlei partijen  uit de modewereld samen te brengen en samen een groot kledingplatform te beginnen. “Door samen te werken met partners, willen we de spelers in de modemarkt samenbrengen: leveranciers, winkeliers, klanten.. Zo ontstaat een uitgebreid kledingplatform.” Het concept wordt nu in Duitsland getest. “Als het een succes is, kunnen we het uitrollen in andere landen.”