TOP

Hoe gaat het met: Oneted?

Regelmatig neemt Bengels een merk in het kindersegment onder de loep met de vraag ‘hoe gaat het met?’. Ditmaal spreken we met Barth van Hout, agent van het nieuwe Nederlandse merk Oneted.

Oneted is onlangs gelanceerd op Kleine Fabriek, hoe gaat het sindsdien met het merk?
“Heel erg goed. We hebben 83 klanten binnengehaald en we gaan de 100 zeker halen, dat is supergoed voor een nieuw merk. Ik ben heel erg tevreden over dit resultaat.”

Hoe verklaar je die goede resultaten?
“Door de sterke communicatie hebben we goede resultaten kunnen neerzetten. We hebben de betere kinderkledingzaken speciaal aangeschreven en daarnaast hadden we een geweldige stand op Kleine Fabriek, die heeft indruk gemaakt op onze klanten. Maar natuurlijk heeft de collectie uiteindelijk de doorslag gegeven.”

Hoeveel verkooppunten heeft Oneted inmiddels?
“We hebben nu 94 verkooppunten, waaronder een aantal van de betere kinderkledingwebshops, plus een aantal filiaalbedrijven. Zeker weten dat er daar nog wel een aantal bij gaan komen.”

Wat is de kracht van het merk?
“De draagbaarheid, de stoerheid van het label en de ondersteuning via social media. En vergeet natuurlijk de naam niet: Oneted, dat klinkt erg lekker.”

Wat denken jullie toe te voegen aan het bestaande aanbod van kindermode?
“Tricot en joggingstof is dé trend op dit moment. Dat is voor de draagbaarheid bij kinderen erg prettig. Oneted is ook van tricot en joggingstof, maar dan in een stoerdere stijl.”

Welke extra’s bieden jullie de retailers?
“De ondersteuning van social media en bloggers gaat consumenten naar de winkels toe trekken, dat is wat de winkelier op dit moment nodig heeft van een merk. Door de spelling van ‘Oneted’ kun je veel met de naam doen, het is nummer één (one) maar je spreekt het uit als ‘wanted’, iets dat je graag wilt hebben. ‘This is what you’ve always Oneted.’”

Wat zijn de best verkochte items?
“Voor de meiden zijn dat de tuniekjes met een elastieken band onderaan. Voor de jongens is het de coll, de truitjes met de zogenaamde slob kraagjes.”

Wat kunnen we nog verwachten de komende tijd?
“Natuurlijk de nieuwe collectie, en daarnaast gaan jullie nog veel van Oneted horen in de pers en op social media voordat we in augustus in de winkels liggen!”

Verkoopinformatie: Oneted – Barth van Hout +31(0)735321397 | +31 (6)52061991
Website: www.oneted.nl
Collectie: 2 keer levering per jaar; winter begin augustus en zomer begin februari
Maten: 104 – 176
Prijzen: voor de meiden: rokjes en longsleeves €29,95 | Tunieken €49,95/€59,95. Voor de jongens: o- + v- neck €29,95, met kol €34,95 | Hoody’s €59,95