TOP

Hoe gaat het met Rags Industry?

Regelmatig neemt Bengels een merk in het kindersegment onder de loep met de vraag 'hoe gaat het?'. Ditmaal spreken we met Wendy Verhoeven over het label Rags Industry.

Wat is je belangrijkste doelstelling met Rags Industry?
“De komende tijd willen wij terug naar de basis waar Rags Industry ooit mee gestart is. Daarom staat het authentieke dna nu weer aan de basis van de collectie. Ter ondersteuning hebben we een goede sales organisatie die Rags Industry verder internationaal op de kaart gaat zetten.”

Is het niet heel moeilijk om in deze tijd te groeien als merk?
“Een onrustige markt geeft ruimte voor vernieuwing. Dus als je als label collecties  brengt met een eigen identiteit is er zeker ruimte voor groei.”

Is er nieuws te vertellen over de collecties?
“De zomercollectie van Rags Industry wordt gekenmerkt door frisse kleuren, nieuwe verfprints en dye technieken. De collectie is afgestemd op jeans, zodat Blue Rebel en Rags Industry goed samen gaan.”

Hoe is het deze orderperiode met Rags Industry gegaan?
“Voor zomer 2013 zijn we alleen voor Nederland van start gegaan en vanaf winter 2013 zijn we ook gestart in Duitsland, België en Italië. Komend seizoen zal Rags Industry verder uitbreiden naar Zwitserland en Canada.”

Hoe hebben inkopers gereageerd op de collectie?
“Inkopers hebben de collectie ervaren als vernieuwend en met een eigen handschrift. Wel moeten we het prijsniveau goed in de gaten houden en de focus leggen op tops, aangezien Blue Rebel een uitgebreid aanbod zal houden in onderstukken.”

Wat zijn de best (door-)verkochte items in de collectie van Rags Industry?
“T-shirts en sweatshirts.  De meeste Rags Industry retailers zijn ook Blue rebel klanten en zien de collectie van Rags Industry als een aanvulling op de denims van Blue Rebel.”

Wat staat er het komende half jaar op de planning?
“De komende tijd zullen de twee collecties nog meer samensmelten en zal er worden uitgebreid naar meerdere landen. Daarnaast worden er shop-in-shops ontwikkeld met bijbehorende hangers en POS ondersteuning.”

Op welke beurzen staan jullie?
Euromoda Neuss (B421) / 6-8 juli
Kleine Fabriek – Amsterdam / 7-8 juli
CFC-Cologne – Köln / 11-13 juli
MTC Kindermoden München / 19-21 juli
Schkeuditz 26-27 juli
Kiko Tagen Sindelfingen 3-7 augustus

Verkoopinfo: Euretco Label Company, 033 – 253 2622, info@ragsindustry.com
Doelgroep: j/m 8-14 jaar
Maten: 104-176
Prijzen (winkelverkoop vanaf..): Tees vanaf € 19,95, Broeken vanaf €49,95, Sweats vanaf €39,95