TOP

Hoofdkantoor Joolz genomineerd voor prijs

Het kantoor waar het Nederlandse kinderwagen- en autostoeltjesmerk Joolz is gevestigd, is genomineerd voor de titel ‘Beste Gebouw van het jaar 2017’.

De branchevereniging voor Nederlandse Architectenbureaus (BNA) heeft het hoofdkantoor van Joolz genomineerd voor deze jaarlijkse architectuurprijs. Het kantoor van het kinderwagen- en autostoeltjesmerk is een van de negen genomineerden; in totaal waren er 113 inzendingen. 

Duurzaam

Er zijn vier categorieën, Joolz is genomineerd in de categorie ‘stimulerende omgevingen’. Het kantoor, dat is gevestigd aan de Distelweg in Amsterdam-Noord, is duurzaam gebouwd, iets wat past bij de filosofie van het label. In de gerenoveerde voormalige machinefabriek zijn onder meer kassen gerealiseerd met tropische planten, werk- en vergaderplekken, meldt de BNA op zijn site. Verder zijn er onder meer zonnepanelen geplaatst en zorgen bewegingsmelders en sensoren ervoor dat er geen onnodig gebruik wordt gemaakt van stroom en alle verlichting is energiezuinig.

Joolz gebouw

Foto’s: Joolz

Wensen

Joolz opende het pand in juli 2016. “Wat je ziet is de vertaling van de wensen van onze werknemers door de architect”, vertelt ceo Stan Vermeulen tegen BNA. “De slagzin van Joolz is ‘positive design’ en dat moest ons nieuwe hoofdkantoor ook uitstralen toen we anderhalf jaar geleden deze oude machinefabriek kochten.” Conform de wensen van de medewerkers zijn er dus letterlijk groene werkplekken, maar ze kunnen er ook biologisch lunchen en sporten. 

Boom

Het milieu heeft ook de speciale aandacht binnen het Amsterdamse bedrijf. Het maakt gebruik van herbruikbare verpakkingen en plant een boom voor elke geregistreerde kinderwagen. Of het gebouw van Joolz de prijs in de wacht sleept, wordt bekend op 19 mei 2017 in Utrecht. Er kan ook gestemd worden voor de publieksprijs via www.gebouwvanhetjaar.nl.