TOP

Inretail: babywinkels slaan lockdownalarm

Babywinkels slaan een lockdownalarm. Volgens Inretail kunnen ze hun bestellingen niet in alle gevallen op tijd bij de klant geleverd krijgen en die wachten juist bezorgd op hulpmiddelen of complete kinderkamers die ingericht moeten worden. Het overbelaste bezorgkanaal en honderden afhaalpunten die nu gesloten zijn, veroorzaken de problemen.

Klanten mogen bij de winkel hun bestelling niet ophalen. Dat juist toestaan, is volgens Inretail de oplossing. De brancheorganisatie roept de overheid op om consumenten te helpen door het afhalen van bestellingen bij magazijnen en winkels toe te staan. “Er is paniek bij aanstaande en jonge ouders”, aldus Paul te Grotenhuis, woordvoerder bij Inretail, in een persbericht. “Veel mensen hebben vakantie en willen met kinderkamers en de aanstaande geboorte bezig zijn. En nog lastiger is het voor jonge ouders die onverwacht extra hulpmiddelen nodig hebben en tegen een overbelast bezorg kanaal aanlopen.”

Oplossing voorhanden
Inretail vindt dat het kabinet jonge en aanstaande ouders moet helpen. “De oplossing is een schot voor open doel. Bij groen licht voor het afhalen van bestellingen bij de winkeldeur is dit probleem direct opgelost. Alle non-food winkels worden zo geholpen. Plaats een balie bij de winkeldeur, spreek een tijdslot af en het veilige afhaalloket is geregeld. Jonge en aanstaande ouders ervaren nu enorm veel stress”, aldus Te Grotenhuis.

Baby speelgoed [credit] Thedanw via Pixabay