TOP

Kiddings in Roermond (Phil van Rijswick en Annette Stox-Van Helden)

“Kiezeltje loopt bij ons erg goed. Het is fantastisch hoe klanten reageren op de collectie. De verkoop steekt met kop en schouders boven die van andere merken uit, zowel in de babymaten als de grotere maten. Dat is niet iets van de laatste week, maar eigenlijk het hele seizoen al. De collectie is heel draagbaar met net even wat leuke details. De kwaliteit is helemaal goed en de kleuren zijn fris en vrolijk. Andere merken zijn soms te bont en te overdreven. Kiezeltje is echter goed te combineren, maar toch een tikkeltje apart zodat het onderscheidend is. En toch kun je het ook op een jeans aan.”

Jongens

“Voor jongens verkoop ik het kleurrijke Joe Color en Moodstreet goed, maar ook het klassiekere Another World. Het rood-wit-blauw van Another World trekt hier aan het water (Maas) veel publiek, ook veel uit Duitsland. Wat ik hoor is dat er over de grens weinig kleur wordt aangeboden. Dus in mijn winkel lopen die kleuren heel goed.”

Sinterklaas

“Naast kinderkleding verkopen we ook speelgoed. Dat brengt niet alleen richting Sinterklaas een goede omzet, maar loopt eigenlijk het hele jaar door goed, zeker nu we op een nieuwe locatie zitten. Het voordeel van speelgoed is bovendien dat je het niet hoeft af te prijzen.”

Voorzichtiger

“Sinds de start van dit seizoen merk ik dat klanten bang zijn om teveel uit te geven. Alle winkels stunten met prijzen. Het lijkt zelfs wel ook of de grote spelers (ketens) bang zijn. In oktober begonnen de eersten al met afprijzen, maar dan moet het seizoen eigenlijk nog beginnen. Mijn klant is voorzichtiger en wacht liever tot ik ook begin met aanbiedingen. Eigenlijk zijn we met elkaar bezig de markt kapot te maken. De schrik zit bij de klant heel erg tussen de oren. Zodra er negatieve berichten uit Den Haag komen merk je dat aan je omzet. Dat komt er nog eens bij. Als we daar iets op konden vinden, was ik heel blij. Ik denk dat we allemaal wel weten dat het anders moet. We zouden eigenlijk onderlinge afspraken moeten maken.”