TOP

Kitsch & Koters in Genemuiden (Harma Lubbers en Nathalie van Dijk)

“Op dit moment springt de verkoop van Mijn eruit. De collectie is wat later binnengekomen en zo is de verkoop ervan natuurlijk ook later op gang. De rokjes gaan hier altijd goed in Genemuiden en ze leiden al snel tot de aankoop van een complete set. Vingino loopt altijd goed en is een constante. Het was echter de verkoop van Mijn die nu echt een piek liet zien. Op het moment dat de collectie binnenkomt bel ik de klanten die zich voor Mijn op de lijst hebben laten zetten.”

Boerenstijltje 
“Het beeld van Mijn (voorheen Jil & Sil) past precies bij onze winkel. Klanten herkennen in de collectie het handschrift van Jil & Sil. Het boerenstijltje van ontwerpster Henrike Bulthuis heeft in mijn ogen ook geen concurrerend merk in Nederland. Ik heb bewondering voor de doorstart die ze na Jil & Sil met Mijn heeft gemaakt. Dat ze het aandurft in deze tijd. Misschien dat er ook wel weer een jongenslijn aan zit te komen. Voor babymeisjes heeft ze al wel weer een lijntje.”

10 procent korting
“Op dinsdag 18 oktober 2011 is het hier jaarmarkt *) en dan geef ik standaard 10% korting. Daarom was het ervoor vrij rustig in mijn winkel. Logisch dat de klant wacht. De jaarmarkt is hier een heel evenement met alle kramen van winkeliers buiten, de cafés die vanaf ‘s ochtends op zijn en de kermis. Pas een dag van tevoren bekijken welke klantenactie we nog meer doen. Soms verloten we wat. Het is die dag altijd topdrukte. We staan dan met 6 man in de winkel.”

Topdrie 
“De vaste topdrie bestverkochte merken tijdens de jaarmarkt bestaat globaal uit Vingino, Claesen’s en Miss Grant – dit laatste merk voor de zondag. Jottum loopt ook altijd goed, maar is meestal al uitverkocht voor de jaarmarkt. Henrike is tijdens de jaarmarkt trouwens meestal op onze kraam te vinden.”
*) Deze bestseller is in verband met de herfstvakantie geschreven in de week vóór – en gepubliceerd vlak ná de jaarmarkt in Genemuiden.