TOP

Het Kroontje in Rotterdam (Mathilde Botermans)

“Sturdy van Van den Broek heb ik heel goed verkocht en dan met name de low crotch van dit label. Die was er in een lichte en een donkere wassing. Ook Jubel, de meisjeslijn van dezelfde firma, heb ik goed verkocht. Het ging met name om de tricotjurkjes met gezellige bloemenprintjes in lieve kleurtjes met een afstekend biesje. Ook de groene truitjes liepen goed. Ik denk omdat het weer eens wat anders is dan roze.

Onbekende naam
Sturdy en Jubel hanteren totaal andere prijzen dan Vingino. Met dat merk ben ik gestopt, omdat ik het op een gegeven moment alleen nog in de uitverkoop verkocht en ik vond dat je het overal zag. Jubel en Sturdy zijn voor de klant vaak nog onbekende merken. Pas als je vertelt dat het uit hetzelfde bedrijf als het babymerk Feetje komt, kennen ze de kwaliteit. Daaraan merk ik dat je geen grote merknaam als Vingino hoeft te voeren.

Geen jongensbloesjes 

Ook van Z8 heb ik alles al uitverkocht. Voor meisjes zijn dat de jurkjes, waar de klant gemakkelijk een legging bijkocht en soms een loosepant van joggingstof. Voor jongens liepen de vesten en longsleeves het beste, de blousjes koop ik niet in. Ouders vinden ze leuk, maar jongens zelf niet. Waar ik met mijn inkoop altijd op let is comfort. Voordat ik een kinderwinkel opende was ik ondermeer juf op de peuterspeelzaal. Dat kleding lekker zit is ongelooflijk belangrijk.

Nieuwbouwwijk

Ik heb mijn winkel nu zes jaar en ben deze zomer van een locatie in Rotterdam bij Diergaarde Blijdorp naar een winkelstraat in Schiebroek verhuisd. Dat kwam omdat mijn huurcontract afliep en veel van mijn klanten naar de nieuwbouwwijk in Schiebroek verhuisden. Mijn nieuwe locatie is goed. Er was al enige tijd geen kinderkledingwinkel meer. En Schiebroek ligt tussen een nieuwbouwwijk met veel jonge gezinnen en de villawijk Hillegersberg. Ik merk dat er op dit moment veel kinderwinkels om ons heen sluiten, maar mensen blijven toch graag leuke kinderkleding kopen.”