TOP

Knotsknetter in Amsterdam (Adri van der Tang)

“De zomerjurkjes gaan nu het best, maar wat merk betreft is het lastiger vast te stellen wat het bestverkocht is, omdat ik heel veel merken in de winkel heb. Toch springen twee merken eruit. Het eerste is het Deense Smafolk. Deze zomer zijn de pastels natuurlijk een trend, maar in mijn winkel is het nog altijd heel kleurrijk. Van Smafolk zijn het de mooie kwaliteit en de kleuren die aanspreken en natuurlijk de leuke printjes. De kinderen zelf vinden de autootjes, dieren of  erg leuk en dan heb ik het over een doelgroep tot een jaar of vier, vijf. Zelf ben ik al wel een beetje printjes-moe. Dat heb je als je in de mode werkt waarschijnlijk wat eerder dan de klant. Het tweede merk dat opvalt in de verkoop is het Fins retromerkje Metsola, met zijn badstoffen items.

Het verkoopseizoen is in mijn winkel nog niet echt op gang. Op mooie dagen schiet het aantal klanten dat binnenkomt wel ineens omhoog, maar verder heb ik het gevoel dat de echte start nog moet komen.

Mijn winkel Knotsknetter zit in Amsterdam-West. Dat is mede dankzij de bewoners die in samenwerking met de winkeliers een winkelstraatverenining zijn gestart een up coming winkelgebied. De upgrade van de straat, en daar heb ik zelf ook aan meegeholpen, maakt dat dit een straat is waar men graag naar toekomt. Je kunt ten slotte niet met z’n allen op de Haarlemmerdijk zitten. Ik krijg klanten uit de buurt, maar ook uit Slotermeer, Bos en Lommer en zelfs Zuid-Nederland of België.

Men kent mij namelijk vaak als webshop www.knotsknetter.nl. Ik heb de stenen winkel sinds een jaar, maar de webshop al vijf jaar en ben begonnen met het maken en verkopen van retrojurkjes van oude stoffen. Dat trekt klanten uit het hele land.”