TOP

Bink & Troela in Lemmer (Ellen Boonen)

De afgelopen week is de verkoop van de flashcollectie van Vingino eruitgesprongen. De shirtjes zijn er in waanzinnige kleuren, dus zit er altijd wel een kleurtje bij voor de klant. Het kan ook zijn dat het sombere weer van vorige week maakt dat de klant zin had in kleur. Ook de denimmodellen Urdino, Rafael Lite en de korte broek Vittorio van Vingino doen het goed. Het flashprogramma is twee weken geleden binnengekomen en trok meteen klandizie. Andere goedlopende merken bij ons zijn Baker Bridge en Chaos & Order.

Ook gekleurde broeken slaan aan. We krijgen ze nog binnen Van Name It en van Tumble. Voor meisjes zijn ze al echt goed verkocht,  maar voor jongens nog niet . We zitten in het Noorden en dat maakt natuurlijk verschil. Men kijkt hier eerst de kat uit de boom. Wat later slaat het dan toch aan.

De lenteverkoop is bij ons al echt op gang. Bij mooi weer merk je dat er korte broeken en topjes in trek zijn. Bij nat weer zijn het toch ineens weer de longsleeves en lange broeken die gevraagd worden. Met name voor jongens ligt de prijskwaliteitverhouding van Name It goed. Jongens zijn kunnen heel snel dooe hun broeken heen zijn. Soms zeggen we voor de grap dan ook ‘tot over drie weken maar weer’.  

De verkoop van de zomerjassen mag nog wel wat omhoog. Er zijn veel alternatieven. Klanten hoeven soms geen zomerjas maar kopen liever een vest.   

Lemmer is een toeristenplaats met een grote jachthaven en veel Duitse toeristen, maar ook toeristen uit de Randstad. We merken goed dat het watersportseizoen weer op gang is. Duitsers zijn dol op onze kinderkleding. Met vindt de kwaliteit heel belangrijk en valt voor ons kleurgebruik. Je krijgt natuurlijk niet de doorsnee Duitser, maar waarschijnlijk die wat meer te besteden hebben. Mensen uit de Randstad vinden ons een leuke ‘snoepwinkel’. We horen vaak zeggen dat er in de Randstad minder kinderboetieks zijn, alleen grote ketens.

Wij zijn nu anderhalf jaar open en hebben nog niet echt een vergelijk. Pas over een aantal jaren weten we pas echt wat onze toppers zijn. Op dit moment zijn we nog heel erg kritisch op zoek naar wat goed wat goed is voor Lemmer en de toerist. Van een aantal merken weten we dit al wel, maar bij andere is dat nog niet helemaal duidelijk. De sfeer in de plaats is echter heel erg goed. Het nodigt de klant enorm uit.