TOP

Mijn shop is top: Little Greeny

Eind vorig jaar ging de webshop Little Greeny online. Bengels sprak met eigenaar Gerjan Schoemaker.

Waarom de keuze voor een webshop?

 

“In augustus 2014 heb mijn vriendin en ik een dochtertje gekregen. Onze opvoeding draait om de filosofie van ‘bewust ouderschap’. Dit is vooral een combinatie tussen natuurlijk en onvoorwaardelijk ouderschap. Zover ik weet was en is er geen webshop die zich hier volledig op richt, zo is het idee ontstaan om hier specifiek een webshop voor op te zetten.”

 

 

Wat voor artikelen passen bij die filosofie?

 

“Naast draagdoeken, draagzakken, barefoot kinderschoentjes en biologische tandpasta zonder fluor, wil ik vooral ecologisch verantwoorde producten verkopen. Vandaar ook de keuze voor de naam Little Greeny.”

 

 

Zijn er bepaalde shops die je bewondert?

 

“Niet zozeer shops in het bijzonder. Wel vind ik bijvoorbeeld het Kiind-platform erg inspirerend.”

 

 

Hoe belangrijk is eco voor jou en waarom?

 

“Zelf ben ik steeds bewuster aan het leven. Vanuit menselijk oogpunt en ook vanuit milieu-oogpunt. Daar hecht ik veel waarde aan. Ik kijk continu hoe ik dit meer in mijn persoonlijke leven en dus ook in mijn werk kan combineren. Ecologische producten in de webshop zijn dan ook een logische stap.”

 

 

Merk je dat de behoefte aan eerlijke producten bij de Nederlandse consument groeit?

 

“Als ik op mijn gevoel af ga zeg ik volmondig ‘ja’. Het is echter zo dat ik mij (voor een deel onbewust) natuurlijk steeds meer begeef onder mensen die met bewustwording bezig zijn. Maar ik heb sterk het idee dat steeds meer mensen, en ook steeds jongere mensen, zich bezighouden met bewustwording op verschillende niveaus.”

 

 

Wat zijn je absolute bestsellers?

 

“Op dit moment is de babykleding erg populair. Verder is het dragen van je kindje bij natuurlijk ouderschap een belangrijk onderdeel van de filosofie. Hierdoor is er belangstelling binnen onze doelgroep voor draagdoeken en draagzakken.”

 

 

Wat zijn de toekomstplannen met Little Greeny?

 

“We willen op het gebied van bewust ouderschap uitbreiden met onze producten. Zo voegen wij deze week nog barefoot kinderschoentjes toe. Binnenkort gaan we wasbare luiers toevoegen en ik zit te denken aan het aanbieden van co-sleepers. Ook willen we meer bloggen en op social media posten over natuurlijk en onvoorwaardelijk ouderschap. Zo proberen we meer mensen over het onderwerp te inspireren.”

 

Mijn shop is top Little Greeny