TOP

Moois in Amsterdam (Peggy Brandon)

“Ik verkoop nu voor het vierde seizoen Noa Noa Miniature en dat is nu mijn bestverkochte merk voor (baby-)meisjes. Dit Deense merk dat ik kende van hun damescollectie brengt voor baby’s hele mooie breisels en vestjes. Klanten worden helemaal blij van deze nostalgische producten en de mooie kwaliteit. Moeders die hier met hun zwangere dochter komen willen er graag iets van geven voor hun kleinkind. Voor jongetjes zijn mijn bestverkochte merken Claesen’s, Smafolk en het Britse label Organics for Kids. Ik zie vooral een voorkeur voor de rustige stijlen. Grote logo’s brengt een winkel hier verderop en die trekt dan ook andere klanten.”

Kraamcadeaus
“We zitten al acht jaar in de 1e Constantijn Huygensstraat in Amsterdam en zijn vorig jaar naar een groter pand verhuisd. Ons winkelgebied ligt in een buurt met een redelijk inkomensniveau en veel kinderen. Mensen komen er om te winkelen. Bij Moois worden veel kraamcadeaus gekocht. Later zien we de ouders terug die het mooi vinden wat ze gekregen hebben en zelf iets willen kopen, meestal als de baby een maand of zes is.”

Hondenpakjes
“Naast babykleding verkoop ik hondenkleertjes. Ik ben gek op baby’s maar ook op honden. Ik heb zelf vier hondjes. Maar niet iedereen kan de combinatie waarderen, hoor. Eerst verkocht ik voor 70% hondenkleertjes en 30% babykleertjes, nu is dat nog maar 10% hondenkleertjes. Maar ook daarin kies ik voor de verantwoorde producten, goede pasvormen en eerlijke productieomstandigheden. Een toppertje voor hondjes is trouwens het armyjasje met camouflageprint. Je kunt het riempje op de rug vastmaken.”

Webwinkel
“Binnenkort wordt mijn webwinkel geopend. Ik wilde dat nooit, maar ik zal wel moeten. Steeds vaker krijg ik klanten van buiten de stad die vragen of ze ook via de webwinkel kunnen bestellen.  Ik denk dat vooral de handgebreide hondetruitjes, maar ook de biologische babyspullen het goed doen in de webwinkel.”