TOP

Nieuwe items in de wintercollectie Lily-Balou

Het Belgische label Lili-Balou komt voor winter 2013 met een uitgebreide collectie voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Er is een speciale babycollectie, er is gewerkt met nieuwe stoffen en de sokkencollectie is flink uitgebreid.

Nieuw in de wintercollectie is het gebruik van ribfluweel. De stof wordt gebruikt op verschillende manieren. Zo is er een meisjesjas met knopen, een uniseks caban-jasje en er zijn ribfluwelen broekjes met rechte pijpen. De stukken zijn er in de kleuren pompoenoranje, tomaatrood, bosgroen en kobaltblauw.

Sokkencollectie
De sokkencollectie uitgebreid en naast de effen modellen zijn er nu ook kousen en maillots met strepen en motiefjes die ook terug te vinden zijn in de kledingcollectie.

Babycollectie
Voor de allerkleinsten (maat 50 tot maat 86) zijn er voor de winter broekjes, broek- en kruippakjes, body’s, sweaters en T-shirts. Van zachte stofjes en met retro prints. De basic stuks worden opgeleukt met opvallende details, bijvoorbeeld een kruippakje met op de voorkant de kop van een konijn en op de achterkant de staart van het beestje.

Primaire kleuren
Het kleurenpalet voor de collectie bestaat uit primaire- en complementaire kleuren. Zo is er rood en bordeauxrood, felgroen en donkergroen, donkerblauw en bruin. Er is gebruik gemaakt van verschillende prints: appeltjes, eekhoorns, driehoekjes, auto’s en konijnen.

Denim-look
Denim is stug en stijf en daarom niet lekker voor kinderen om te dragen. Om dit op te lossen komt Lily-Balou met een denim-look: sweatstof die eruit ziet als denim maar heel zacht is. De stof zorgt voor een retro effect en is comfortabel om te dragen. De denimcollectie wordt afgewerkt met contrasterende oranje stiksels.