TOP

Puk Kids & Teens in Bemmel (Ellen van de Logt)

“In mijn winkel blijken de najaarsshorts voor meisjes echt een trend. Ook de chino is nu helemaal hot en eindelijk is het baggymodel aangeslagen. Eigenlijk wordt de hele productgroep jeans goed verkocht. Dat klanten daarvoor komen is kenmerkend voor september. Daarbij is het geen mooie zomer geweest waardoor de klant al wel aan het najaarsgoed moest. Jeans is voor jongens nog echt de hoofdmoot. Ze durven hier nog echt niet aan de chino. Meisjes wel. Het best loopt de zandkleurige chino ook het chinomodel (met steekzakken voor en paspelzakken achter – red.) in spijker is in trek. Het belangrijkste merk in dit genre is Vingino. Toch zie ik in mijn winkel een duidelijk verschil tussen kinderen tot maat 152 en de grotere kinderen. Tot en met 152 is Vingino een heel sterk merk. Daarna willen ze, vooral jongens, Outfitters Nation.”
Winterjassen
“Ik ben nog niet door mijn winterjassen heen. Vingino en LCKR scoren het best onder de winterjassen. Vooral het langere parkamodel met ceintuur loopt op dit moment goed. Uit de iets tegenvallende verkoop van de Name It jassen blijkt de prijs nog altijd niet heel belangrijk. Name It, maar ook Outfitters nation zijn dit seizoen helaas flink duurder geworden en voor het prijsverschil koopt men op dit moment liever Vingino.”
Tops
“Voor jongens is het vest met teddyvoering nog niet over het hoogtepunt heen. Ik verkoop ze van Petrol en LCKR. De beste tops voor meisjes zijn nog altijd strak. Grote meiden willen ze met een leuk printje van Outfitters Nation. Ook Vingino heeft leuke printtops.”