TOP

Villa Kids in Alkmaar (Eugenie Beijen)

“We hebben de afgelopen week, zowel voor meisjes als voor jongens, opvallend veel kleding verkocht van No Tomatoes“, vertelt eigenaresse Eugenie Beijen van Villa Kids in Alkmaar. “Er is niet echt één artikel dat eruit springt, maar vooral de bovenkleding is momenteel geliefd. We merken dat moeders echt weer toe zijn aan frisse kleuren. De t-shirts van No Tomatoes met prints en aparte wassingen (vanaf € 34,95) deden het bij de jongens dan ook goed.”

Mim-pi favoriet bij webshop
“Via de webshop verkochten we de afgelopen week vooral veel kleding van Mim-pi. Omdat de collectie van dit merk altijd vroeg in het seizoen geleverd wordt, hebben we in de winkel al een groot deel van Mim-pi verkocht. Via internet zoeken consumenten vaak nog even verder naar dat ene specifieke item.”

Vraag naar babycollectie
“Wat ook opviel was de verkoop van de babycollectie. We zijn dit jaar voor het eerst gestart met het verkopen van babyartikelen en dit loopt super. Ik had verwacht dat klanten voor babypakjes wel naar winkels zoals Prenatal zouden gaan, maar niets blijkt minder waar. Bij warenhuizen zijn de babycollecties vaak vrij basic, terwijl klanten voor een kraamcadeautje juist op zoek zijn naar speciale en uitgewerkte pakjes.  Het petticoatrokje van Mim-pi gemaakt van tule (zie slideshow) was de afgelopen weken dan ook een gewild item.”