TOP

‘Zondagbezorging kost kleine webwinkels de kop’

Thuiswinkel.org erkent de toegevoegde waarde van zondagbezorging, maar niet als dit ten koste gaat van kleinere webwinkels.

Volgens Thuiswinkel.org kleeft er een keerzijde aan de nieuwe service van PostNL, om pakketjes voortaan op zondag te bezorgen. Door de service zou er mogelijk een nieuwe standaard worden gesteld, waardoor kleinere webwinkeliers in de praktijk verplicht worden gesteld om ook op zondag te leveren.

Voordelen

Volgens Thuiswinkel.org sluit zondagbezorging helemaal aan bij de ‘24/7-trend’ binnen e-commcerce. De kans is op zondag bovendien groter dat de ontvanger thuis is om het pakketje in ontvangst te nemen. Hierdoor zullen minder ritjes noodzakelijk zijn, wat milieuvriendelijker en voordeliger is. Ook voor de consument is het fijn om het pakketje in één keer te ontvangen.

Oproep

Thuiswinkel.org roept PostNL op om geen onderscheid te maken tussen de tarieven op zondag en de andere dagen van de week. Dan zou immers het gevaar bestaan dat zondagbezorging zal leiden tot verdere prijsverschillen tussen grote en kleinere aanbieders. Mocht PostNL hogere tarieven in rekening gaan brengen, dan is het aan de webwinkel om dit wel of niet door te berekenen aan de klant.

Pilot

PostNL start komend weekend met zondagbezorging voor pakketjes van Coolblue. Bij gebleken succes zal PostNL de service ook aan andere webwinkeliers beschikbaar stellen.

Lees ook: Nederlandse webshop snelste bezorger