TOP

Bestseller Bengels: kinderkledingwebshop Ikbenzomooi.nl

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Jacolien van ‘t Leven van de webshop ikbenzomooi.nl: “Bij het inkopen moet je rekening houden met een makkelijke pasvorm.”

Een webshop in kinderkleding is toch nét even wat anders dan een fysieke winkel. Jacolien van ’t Leven: “Bij het aanschaffen van het assortiment moeten we echt kijken naar makkelijke pasvormen. Broeken en jeans verkopen wij bijvoorbeeld heel weinig. De reden daarvoor is dat de pasvorm altijd erg verschilt per broek en daarom de meesten toch even de broeken in een echte winkel willen proberen.”

Groot assortiment

De webshop heeft echter ook voordelen ten opzichte van een fysieke winkel. Jacolien van ’t Leven van de kinderkledingwebshop ikbenzomooi.nl vertelt: “We kunnen een veel groter assortiment aan onze klanten bieden. In een fysieke winkel kan dat gauw rommelig ogen, en heb je er ooit gewoonweg de ruimte niet voor.”

Bijverkoop

“Door ons grote assortiment is bijverkoop ook makkelijk”, vertelt Jacolien, “Zo hebben we kraamcadeaus, maar bijvoorbeeld ook strandlakens, poncho’s of zwembandjes. Als iemand dan een badpak koopt en ziet dat we ook zwembandjes verkopen, hoeven ze niet speciaal daarvoor de deur nog uit.”

Slecht weer is een voordeel

Dat is niet het enige voordeel: “Waar in een fysieke winkel mensen wegblijven met rotweer, krijgen wij juist klanten op die momenten. Mensen gaan achter hun computer zitten en bestellen kleding vanuit hun luie stoel.”

Opvallend is dat de webshop van Jacolien al erg veel badkleding verkoopt: “Het weer is er nog niet echt aan toe, maar de klanten wel. Badkleding doet het sowieso altijd heel erg goed, zelfs in de winter.”

Zomerjassen

Daarnaast zijn zomerjassen momenteel ook erg populair: “Die verkopen we rond deze tijd al vrij veel. De merken die goed lopen momenteel zijn Ducky Beau en Dirkje. Eigenlijk is er niets dat me enorm heeft teleurgesteld of verrast. Alles waarvan ik dacht dat het goed ging lopen, loopt ook erg goed.”