TOP

Bestseller Bengels: Little Stars in Breskens

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Samina de Wever van Little Stars in Breskens. “Je moet je klanten een beetje prikkelen om naar je winkel te komen en daarbij je creativiteit gebruiken.”

Samina de Wever van Little Stars in Breskens ziet dezelfde trend die in Bestseller Bengels al vaker naar voren kwam: de joggjeans. “Voor de jongens zijn de joggjeans niet aan te slepen. Jongens willen iets dat lekker zit. De joggjeans hebben dat comfort van een joggingbroek maar de uitstraling van een stoere spijkerbroek.”

Jurkjes

Voor de meiden gaat het volgens Samina toch vaak wat meer om het uiterlijk van de kleding dan bij de jongens: “Meisjes willen toch vaker mooie kleding en zijn ook meer bezig met mode. De jurkjes van Nini Vi blijven het dan ook heel goed doen.”

Kleurgebruik

“Voor komend seizoen springen Funky XS en Nini Vi er echt uit voor de meiden”, vertelt Samina. “ Funky XS heeft veel items met fluorescerend roze. Dat is wel erg leuk in een winterseizoen waar kleurgebruik wat behoudender is dan in de zomer.”

“Nini Vi gaat eigenlijk elk seizoen als een speer. Komend seizoen hebben ze ook weer een hele leuke collectie met veel goud en glitters. Meiden zijn vaak toch op zoek naar wat meer bling in hun kleding.”

Concurrentie

Samina merkt wel dat webshops de concurrentie vergroten in de kinderkledingbranche. “De jongere generatie koopt toch eerder op een webshop dan in de stenen winkel in het dorp. Het heeft zeker ook een positieve kant. Het houdt je scherp en stimuleert creativiteit. Je moet je klanten een beetje prikkelen om naar je winkel te komen.”

Fotohokjes

“Ik zag laatst op een beurs fotohokjes waar mensen allemaal leuke foto’s kunnen maken,” zegt Samina enthousiast: “Ik zit er aan te denken om bij ons volgende evenement ook zo’n hokje te plaatsen. We hebben bijna elk seizoen wel een modeshow. In de zomer op het strand en in de winter vaak in de winkel zelf.”

Modeshow

“Tijdens zo’n modeshow maken we er een leuke avond van met en DJ, hapjes en drankjes. Voor dit seizoen ben ik nog aan het bedenken wat voor leuke actie we kunnen gaan doen maar ik denk dat zo’n modeshow weer een goede kanshebber is!”