TOP

Bestseller kindermode: Bijzonder baby en kids in Wolvega

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Alie Hoeksma van Bijzonder baby en kids in Wolvega: “Eigenlijk dient de webshop als etalage.”

Alie Hoeksma, mede-eigenaar van Bijzonder baby en kids in Wolvega, heeft veel kleur hangen in de winkel. “Voor de meiden springen de koraalrode/oranje items eruit. Bij de jongens zijn dit echt de felle kleuren zoals rood en geel die je veel ziet.”

Jongensbroeken

“Op dit moment verkopen we veel jongensbroeken, en dan vooral de spijkerbroeken en joggingbroeken. Voor de meisjes verkopen we veel tussenjassen. Dit komt mede door het weer maar vorig jaar verkochten we deze ook al wel heel veel. Verder doen de jurkjes van Quapi en Jubel het heel goed en de kleding van Indian Blue Jeans.”

Bedrijf achter het merk telt mee

“We wisselen niet heel vaak van merken, niet heel rigoureus in ieder geval. Aan het einde van het seizoen kijken we meestal wel terug wat wel en niet goed heeft verkocht en dan bepalen we of we doorgaan met de merken of niet. Maar het bedrijf achter het merk moet ook prettig zijn, dus dat telt ook mee.”

Longsleeves

“Korte broeken en t-shirts verkopen lastig op het moment, maar dat is echt het weer. Hoogzomer blijft gewoon hangen. Ook longsleeves verkopen lastig. Deze zijn vaak saai en ook niet leverbaar bij de leverancier. Wij willen ze wel graag verkopen maar er zijn er niet veel. Van de tien shirts zijn er twee met lange mouwen, en als deze dan ook nog eens niet leuk zijn dan koop je ze niet in. Je moet wel iets verkopen waar je achter staat anders verkoopt het niet. Quapi heeft een paar dunne truitjes, tussen een trui en een t-shirt in, en deze doen het dan wel weer goed.”

Niet alleen kleding

Bijzonder baby en kids verkoopt naast kleding ook andere producten. “We hebben kort geleden de winkel aangepast met een hele nieuwe indeling. Je merkt echt dat het werkt, de extra artikelen doen het heel goed. Zo verkopen we ook tassen, riemen, slippers, petjes en hoedjes, slofjes, laarsjes, paraplu’s, zwembroeken, ondergoed, sokken, pyjama’s, kettinkjes en babyspullen zoals dekens en boxkleden.” 

Promotiemix

Voor de promotie van de winkel wordt er gebruik gemaakt van verschillende vormen. “We zijn erg actief op Facebook. Hier krijgen we dan ook veel goede reacties op. We plaatsen bijvoorbeeld een berichtje als er een nieuwe collectie is, maar we publiceren ook leuke grappige berichtjes en informatie over de winkel zoals speciale openingstijden. Van alles eigenlijk en niet altijd winkelgerelateerd. Mijn dochter heeft laatst een presentatie gehouden over de winkel en toen heb ik dat er ook op gezet. Er wordt leuk gereageerd op Facebook. Mensen staan niet gelijk op de stoep maar mensen zeggen soms wel, ik zag dit laatst op Facebook, wat leuk!”

“We hebben ook een klantenspaarsysteem en mensen kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Soms doen we ook een mailing per post. We hebben kortgeleden de winkel veranderd en toen hebben we de mensen die in ons systeem staan een leuk kaartje gestuurd met een actie erbij. We zijn ook nog bezig met de aanpassing van de webshop, deze gebruiken we namelijk ook als promotiemiddel.”

Schminken in de winkel

Bij Bijzonder baby en kids worden er ook speciale activiteiten georganiseerd. “Kort geleden hadden we een modeshow. Maar we hebben ook wel eens een workshop haarvlechten georganiseerd, avonden op het gebied van baby’s, een got talent show of een metamorfose. Tijdens de metamorfose was er een kapper en een fotograaf en konden de kinderen zich voor een dag model voelen. Verder kunnen de kinderen zich wel eens laten schminken in de winkel.”

Webshop als etalage

Bijzonder baby en kids heeft naast de fysieke winkel ook een webshop. “We krijgen bestellingen uit het hele land. Vaste klanten kijken er ook op, mensen krijgen zo een beeld van de winkel. Service vinden wij heel belangrijk dus proberen we ook terug te laten komen in de webshop. Eigenlijk dient de webshop als etalage.”

“Er zijn wel eens verschillen in de verkoop. We hebben wel eens dat we denken, he wat grappig dit artikel loopt in de winkel totaal niet maar in de webshop wel. Op dit moment zijn we bezig met de vernieuwing van de webshop. Er komen nieuwe artikelen bij, maar ook gaan we de webshop koppelen aan de kassa zodat het gelijk van de totale voorraad af gaat. Dan hoeven we dat niet meer handmatig te doen.”

Voorkeur?

De voorkeur van Alie gaat uit naar de fysieke winkel. “Vanwege het contact met de mensen. Je ziet in de winkel hoe blij de kinderen zijn met hun nieuwe kleding. Dat is gewoon hartstikke leuk!”

Bijzonder baby en kids is te vinden aan de Van Harenstraat 52 in Wolvega.

Bijzonder baby en kids Wolvega 3