TOP

Bestseller Kindermode: De Barones in Hilversum

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Nathalie Schiffers, eigenaar van kinderkledingzaak De Barones in Hilversum.

”Jongenskleding is altijd mijn sterkste punt geweest. Ik verkoop ook meisjeskleding, maar toch doet jongenskleding het beter. Mensen weten van mij dat ik veel te bieden heb. Veel dubbele maten, veel denim, zodat je niet gauw misgrijpt. Voor de meiden is er gewoon wat meer aanbod in winkels zoals H&M of Zara. Komt bij dat meisjes er sneller zelf op uit gaan, voor jongens blijft het wat lastiger winkelen.’’

”De merken Scotch en Vingino doen het bij mij altijd goed. Scotch is mijn nummer één sinds het bij mij in de winkel ligt. Bomba is ook goed gegaan bij de wat kleinere meisjes en Bellerose vooral voor de jongens.’’

”Gekleurde broeken zijn nu helemaal in trek, die lopen ook goed nu. De jongens durven het nu ook wat meer. Denim verkoopt altijd, maar ik merk dat de gekleurde broeken nu echt populair zijn. Voor de meiden zijn geprinte broeken erg goed verkocht. De broeken moeten wel strakker dan strak bij de meiden. Bij de jongens komt dat nu ook wat meer, maar ik zie dat nog niet zo in het straatbeeld. In de grote steden zie ik dat vaker. Bij de meisjes zijn de stretch blazers goed verkocht, bij de jongens zijn spijkerblouses en hoodies populair. Ik merk wel dat mensen onderscheidende kleding erg waarderen. Standaard kleding vinden ze niet zo interessant.’’

”Rokjes en jurkjes blijven in trek bij de wat jongere meisjes, maar voor in de leeftijd van 8 tot 14 jaar worden ze niet zo goed verkocht. Voor hun zijn vooral korte broekjes populair.’’

”De afgelopen tijd heb ik het wel redelijk druk gehad. Zeker voor Sinterklaas, daarna werd het wat minder, zeker in vergelijking met vorig jaar. De combinatie van recessie en internetverkoop doet mijn winkel geen goed. Ik heb het druk, maar ik moet er over de hele linie wel hard aan trekken. Ik denk erover na om misschien in de toekomst een webshop te beginnen, maar dan alleen om mijn eigen voorraad te verkopen. Ik koop dat niet extra in, het wordt dan meer een extra service.’’

De Barones
Gijsbrecht van Amstelstraat 119
1214 AW Hilversum
https://www.facebook.com/debaronesvandegijsbrecht