TOP

Gray Label en Hullekes lanceren duurzame collectie

De twee duurzame modelabels van Nederlandse bodem Gray Label en Hulllekes hebben hun handen ineengeslagen. Eind april lanceren ze een limited collectie, om items die afgeschreven leken te kunnen worden nóg een extra leven te geven.

Het circulaire concept Gray Label RNTD, waarin Gray Labels Miniature-collectie voor verhuur wordt aangeboden, maakt het al mogelijk dat één kledingstuk door meerdere kleintjes wordt gedragen. Op deze duurzame manier wordt kleding voor baby’s en peuters optimaal gebruikt, wat bijdraagt aan een verminderde impact op het milieu. Omdat het zonde is de items die kleine vlekjes of slijtage laten zien ‘af te schrijven’, maken modeontwerpers Sjaak Hullekes en Sebastiaan Kramer, de beide aan Artez afgestudeerde oprichters van het duurzame merk Hullekes, er one-of-a-kind designs van. Zo creëert Gray Label x Hullekes vanuit ‘oude’ kleding nieuwe verhalen en wordt opnieuw een extra stap gezet op het gebied van anders en bewust consumeren, meldt het persbericht.

Capsulecollectie

De ‘left-overs’ van de Gray Label RNTD collectie worden stuk voor stuk met de hand bewerkt. De Gray Label x Hullekes-capsulecollectie bestaat dan ook uit kleine oplages van unieke designs: geen item is hetzelfde en ieder item krijgt een op maat gemaakte tag waarop te lezen is waarmee het item is geverfd, een proces dat Hulllekes uitvoert met natuurlijke materialen als uienschillen, meekrap, orleaanboomzaden, avocadopitten, rode kool, vlierbes, walnoot of koffiedik.

De collectie wordt vooralsnog alleen aangeboden via de eigen webshops van de twee labels.