TOP

H&M opent grootste Europese winkel in Rotterdam

Dit najaar opent H&M een nieuwe flagshipstore in Nederland. De bestaande winkel in de Koopgoot in Rotterdam wordt uitgebreid tot 4500 vierkante meter waardoor het de grootste H&M-vestiging van Europa wordt. Ook openen er twee nieuwe winkels van zusterbedrijven Monki en Weekday.

De vernieuwde winkel zal, als eerste H&M in Nederland, alle collecties verkopen: mode, accessoires en Home-artikelen voor zowel vrouwen als mannen, jongeren en kinderen. Ook alle limited edition collecties zullen er verkrijgbaar zijn. Daarnaast krijgt het filiaal de grootste schoenen- en sportafdeling van Nederland.

Collecties

Voor vrouwen zijn de Everyday, Modern Classic, Trend, H&M+ en de Mama collecties verkrijgbaar, voor mannen de H&M Man, Modern Classis, L.O.G.G. en Trend collecties. Ook het nieuwe H&M Man Extented, een lijn met colberts, pantalons, overhemden en stropdassen zal in het nieuwe filiaal verkocht worden. Nieuw zijn de Home Kids lijn en de babyartikelen, deze zullen alleen verkrijgbaar zijn in Rotterdam.

Home-collectie

Een aparte afdeling wordt ingericht voor de Home-collectie; een collectie met textiel en accessoires voor de inrichting van een huis. Bijvoorbeeld kussens, theedoeken, handdoeken en dekbedovertrekken.

Monki & Weekday
Het winkelcentrum De Passage in Rotterdam wordt verder aangevuld met twee nieuwe winkels van de zusterbedrijven van H&M. Er opent een nieuwe Weekday van 550 vierkante meter en een Monki van 290 vierkante meter, beiden naast de nieuwe flagship store van H&M. De officiële (her)opening van de drie filialen staat gepland voor oktober 2014.

Mijlpaal

H&M opende in het najaar van 1989 haar eerste winkel in Nederland. Dit jaar bestaat de Zweedse modeketen 25 jaar. “Dit is een ontzettend mooie mijlpaal”, vertelt Susan Krau, country manager van H&M Nederland, in een persbericht. “Vanaf oktober zullen we de inwoners van Rotterdam en alle bezoekers van de stad de mogelijkheid om in een hele bijzondere nieuwe winkel te winkelen.”

Op dit moment zijn er 121 H&M-winkels, drie Monki winkels en één Weekday-filiaal verspreid over 75 plaatsen in Nederland. De andere flagship store van H&M in Nederland is gevestigd in Amsterdam.