TOP

Red Orka introduceert romper-abonnement

Het Nederlands-Duitse merk Red Orka lanceert het circulaire romper-abonnement. De gebruiker krijgt maandelijks duurzaam geproduceerde rompers van 100 procent katoen opgestuurd in nieuwe maten en modellen, waarna de eerder gebruikte rompers weer worden ingenomen door het merk.

Zodra de rompers onbruikbaar zijn worden deze weer tot de grondstof gemaakt om er vervolgens nieuwe rompers van te maken. Op deze manier sluit Red Orka hun productiecirkel en wordt het product volledig circulair. “Een romper is iets wat zo veel wordt gebruikt en gewassen. Voor mij lag de uitdaging om dit product niet alleen herbruikbaar te maken, maar ook circulair”, aldus Erik Ammann, de oprichter van het merk, in een persbericht.

De rompers worden maandelijks in de gewenste maten (van 44 tot 98) geleverd en daarna weer opgehaald. Vervolgens worden ze op 95 graden celsius gewassen zodat ze zo goed als nieuw zijn voor de volgende gebruiker. Er zijn twee modellen rompers beschikbaar: een die over het hoofd kan worden aangetrokken, en een met een sluiting aan de voorkant, met korte of lange mouwen. De prijs begint vanaf €16,90 per maand voor een box van 4 stuks, voor een abonnementsperiode van minimaal 3 maanden.

60 jaar geleden begon de grootvader van Ammann met zijn bedrijf Sanetta met het produceren van babyrompers. Ondertussen bestaat het bedrijf uit ruim 900 medewerkers met verschillende fabrieken in Europa.