TOP

Schanulleke in Woerden (Karin Tuithof)

“Wat eruitspringt in de verkoop zijn de baggy broeken voor meiden. Ze gaan ineens hard. Van Hound heb ik ze in een lichte wassing binnengekregen en nu heb ik er nog maar een over. Meiden lijken nu ook echt voor het merk Hound te gaan. Wat ik ook merk is dat de grote meiden minder voor kleur kiezen. Het zijn eerder basickleuren wit zwart en grijs die ze kiezen. Voor de grotere jongens mag het juist wel veel kleur zijn. Hound en Frezko zijn voor tieners in mijn winkel echt de topmerken.”

Bodywarmers
“Per seizoen zie je eigenlijk altijd wel een verschuiving in wat hot is. Van de bodywarmer heb ik nog eentje hangen van Nono, dus ik ben bijna helemaal uitverkocht, maar vorig jaar bleef ik ermee zitten en heb ik ze moeten afprijzen.”

Paasverkoop kinderkleding
“Ik vind in het algemeen dat mensen minder durven kopen. Vorig jaar was mijn beste voorjaar allertijden. Pasen viel toen drie weken eerder. Nu valt Pasen laat. Als het richting Pasen (24 en 25 april 2011 – red.) mooi weer blijft, dan kan het qua omzet nog wel eens een knaller worden. Toch blijft het afwachten. De klant is wispelturig.”

Zonnig maar geen shopping-weer
“Zaterdag was het bijvoorbeeld een heel mooie dag. Dit was al dagen van tevoren aangekondigd en dan gaat men toch wat anders doen dan shopppen. Zo’n weerman werkt dus niet altijd even lekker. Maar goed, mijn winkel ziet er nu top uit, dus als het mooi wordt, ben ik klaar voor de verkoop.”